Συνολικές προβολές σελίδας

16 Ιανουαρίου 2015

Ερέτρια: ματιές σε μια αρχαία πόλη

Οι Ελβετοί αρχαιολόγοι στην Ελλάδα

Έκθεση με θέμα την αρχαία Ερέτρια και την ανασκαφική έρευνα των Ελβετών αρχαιολόγων που ξεκίνησε το 1964.
Το πλούσιο παρελθόν της πόλης ξεκινά την εποχή του Χαλκού, ενώ ήταν μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές πόλεις του αποικισμού του 8ου αιώνα, ιδρύοντας αποικίες και εμπορικούς σταθμούς. Αποτέλεσε γέφυρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και συνέβαλε καθοριστικά στη διάδοση του αλφαβήτου και των ανατολικών θρησκειών στη Δύση. Ως μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη συνέδεσε τις τύχες της με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του ελληνικού χώρου (λεηλατήθηκε από τους Πέρσες το 490 π.Χ., καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους του 198 π.Χ.). Γνώρισε περιόδο μεγάλης ακμής επίσης τον 4ο και τον 3ο αι. π.Χ. Εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 6ο αι. μ.Χ.
Τα πάνω από 400 εκθέματα, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικό υλικό βοηθούν τον επισκέπτη να γνωρίσει την καθημερινή ζωή στην Ερέτρια, το εμπόριο, τη θρησκεία και τα ταφικά έθιμα των Ερετριέων.
Διοργάνωση: Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή (ESAG), Antikenmuseum Basel.

26 Απριλίου-25 Αυγούστου 2010

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44
Αθήνα
Μια εξαιρετικά προσεγμένη έκθεση που μας μαθαίνει την ιστορία και τον αρχαιολογικό πλούτο της ξακουστής Ερέτριας
Πολύ καλοστημένη, με πλούσια εκθέματα όμορφα τοποθετημένα και φωτισμένα με αρκετό επεξηγξματικό υλικό και όμορφες κατατοπιστικές προβολές και μακέττες αναπαραστασης σημαντικών μνημείων.
Αξίζει να την δείτε.
Και να έχετε χρόνο μπροστά σας γιατί σίγουρα θα τον χρειαστείτε!!!
Με το ίδιο εισητήριο βλέπετε και φωτογραφίζετε όλόκληρο το Αρχαιολογικό Μουσείο....Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της έκθεσης ήταν αυτή η φωτογραφία από την ανασκαφή που συνάντησα μόλις μπήκα δεξιά.....
αγραφή


Γουδί και γουδοχέρια από την έκθεση της ΕρέτριαςΑγγείο με μορφή πτηνού

Κένταυρος (αντίγραφο)
Διαγραφή
Διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: